الخميس، 24 أكتوبر 2013

طريقة عمل الارز بالفلفل الالوان

اهلا و سهلا بكل محبى ملك الارز
اليوم جهزنا لكم اكلة جديدة بالارز ... الارز بالفلفل الالوان

طريقة عمل الارز بالفلفل الالوان
اليكم المقادير :
2 كأسة ملك الارز طويل الحبة
3 فليفلات الوان مقطعة
4 ملاعق كبيرة زيت زيتون
كمون + ملح + كزبرة جافة
2 فص ثوم
بصلة متوسطة حلقات

طريقة عمل الارز بالفلفل الالوان :
- اغسلى الارز بالمياه الجارية ثم انقعيه فى مياه دافئة مذاب فيها ملح لمدة ساعة او اكثر .
- جهزى اناء عميق و ضعى فيه الزيت لحتى يسخن ثم اضيفى البصل و الفليفلات مع اضافة القليل جدا من الفلفل الاسود .
- لحتى تحمس البصل و الفليفلات اضيفى الثوم و الكزبرة و الكمون و قلبى جيداً ثم غطى الاناء و اتركيه على نار هادىء .
- اضيفى كأسات المياه لحتى تغلى ثم اضيفى الارز بعد تصفيته,  و اتركيه لحتى ينضج .
- اسكبى الارز فى طبق التقديم و استمتعى بأشهى طبق ارز بالفلفل الالوان .
__________________________
تابعوا المزيد من الاكلات بالارز

0 التعليقات:

إرسال تعليق

شاركنا برأيك