الأربعاء، 6 نوفمبر، 2013

طريقة عمل الارز بالزبادى

محبى الزبادى .. جربتوه يوماً مع الارز طويل الحبة !
جربوه اليوم معانا وتعرفوا على مقادير و طريقة عمل الارز بالزبادى
الارز, زبادى, الارز بالزبادى
طريقة عمل الارز بالزبادى


المقادير :
2 كأسة ملك الارز طويل الحبة
4 قطع صدور دجاج مخلى
علبة زبادى
بصل و ثوم
ملح, بهارات مشكلة, عود قرفة
خضروات مشكلة جزر + كوسا مقشرة و مبشورة
بقدونس
4 ملاعق مايونيز .
زبدة

طريقة عمل الارز بالزبادى
:
- اغسلى الارز بالمياه الجارية و انقعيه فى مياه دافئة مذاب فيها ملح .
- جهزى الدجاج بغسله ثم جهزى اناء عميق وضعى فيه الزبد و الدجاج و قليل جدا من المحل و التوابل .
- فى اناء اخر ضعى البصل و الثوم مع الزبد و قلبى لحتى يحمس البصل و تتصاعد رائحة الثوم اضيفى عليه الارز و باقى التوابل و قلبى لدقائق ثم اضيفى عليه المياه الساخنة و اتركيه لحتى ينضج.
 و بالنسبة لاناء الدجاج اضيفى عليه الخضروات و استمرى فى التقليب مع اضافة البقدونس .
- جهزى صينية بيركس و روبى فيها الزبادى و المايونيز و ضعيه على الدجاج و الخضروات ثم ضعى نصف كمية الارز ثم خليط الزبادى ثم الدجاج و الخضروات ثم باقى كمية الارز ثم باقى خليط الزبادى و ادخليه فرن متوسط الحرارة ثم الشواء ..
مجرد ان يحمر لونه .
- قدميها لعائلتك بالصحة و الهنا ..

______________________________
شاركونا و اضفوا الينا وصفاتكوا الشهية

0 التعليقات:

إرسال تعليق

شاركنا برأيك