الجمعة، 24 مايو 2013

طريقة عمل الفلفل الرومى المحشى, اكلات مصرية



يشتهر عن المجتمع المصرى حبة للمحاشى بكل انواعه .. لذا آثر ملك الارز ان يضع بين ايديكم طريقة عمل الفلفل الرومى المحشى 

اليكم المقادير:
2كأسات ارز ملك الارز طويل الحبة
فلفل رومى الوان (اخضر, احمر, اصفر)
2 ثمرة طماطم
ملح + فلفل اسود +بهار مشكل 
حزمة بقدونس
2 حبة بصلة مفرومة متوسطة الحجم
3 فصوص ثوم مفروم 
نصف كأسة زيت حلو
4 كأسات مياه

طريقة التحضير الرومى المحشى:
اغسلي الارز بالمياه الجارية وانقعيه لمدة نصف ساعة ثم صفيه من المياه وجهزى اناء عميق وضعى فيه البصل و الملح والفلفل الاسود والطماطم والبقدونس وقلبى جيداً ثم اضيفى الارز واستمرى فى التقليب من 2 الى 7 دقائق ثم ارفعيه من النار وقطعى رأس الفلفل الالوان وانزع البذور وابدأى بحشوه مع مراعاه ترك و لو 2سم لحتى تحافظى على شكله بعد نضج الارز ثم جهزى الاناء وضعى فى القاع حلقات الطماطم وحلقات البصل ثم رصى الفلفل الرومى المحشى ثم ضعى كأسات المياه المذاب فيه الملح والماجى واتركيه من 15 الى 20 دقيقة ثم استمتعى بأشهى رومى محشى 

طرية عمل الفلفل الرومى المحشى
وبالصحة والهنا ,,


محاشى بطرق محتلفة :

_________________________________
تعرفوا على انواع الارز




0 التعليقات:

إرسال تعليق

شاركنا برأيك