الأحد، 28 أبريل 2013

طريقة عمل فتة الشاورما(الدجاج او اللحم), طرق طبخ الارز


فتة الشاورما, طرق طبق الارز

فتة الشاورما على الاصل هى اكلة ظريقة من المطبخ السورى و يتناول بجانبها سلطة الثومية 
تعرفوا على مقاديرها مع ملك الارز

المقادير :
نصف كيلو صدور دجاج مخلى ومقطع شرائح  او نص كيلو لحم شرائح (عرق بتلو)
2 بصلة متوسطة الحجم مبشورة
ملح + فلفل + زعتر +قرفة + بهارات 
2 ثمرة طماطم 
2 ثمرة فلفل رومى 
كوب خل ابيض
2 كاسة ارز بسمتى طويل الحبة
خبز 

طريقة تحضير فتة الشاورما : 
اغسلى صدور الدجاج او اللحم الشرائح بالماء الجارى ثم تبليه فى البصل والخل والملح والتوابل لمدة ليلة كاملة وغطيه جيداً وضعيه فى الثلاجة
وفى اليوم التانى قومى باحضار طاسة و صفى الدجاج او اللحم من التتبيلة وقومى بوضعه فى الطاسة دون اى زيت او زبد او اى اضافات واتركيها حتى تتشرب مياهها وتصبح جافة تماماً ثم ضعى الطماطم والفلفل الاخضر واستمرى فى التقليب من 15 الى 20 دقيقة
ثم جهزى العيش وقطعيه مربعات وحمريه فى قليل من الزبد ثم جهزى الارز بسمتى بالكارى بطريقتك المعتادة 
ثم قومى بوضع الخبز ثم الارز ثم الدجاج او اللحم بالاعلى وقدمى بجانبه سلطة الثومية ( 3 ملاعق مايونيز + ثوم بودر + علبة زبادى + ملح)

 ... وبالصحة والهنا



تابعى وصفات مميزة للمطبخ السورى من ملك الارز 

مواضيع ذات صلة :
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

اكلات من المطبخ السعودى, المطبخ الخليجى 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

شاركنا برأيك