الثلاثاء، 2 أبريل 2013

طريقة عمل الارز بالشبت مع الكفتة, وصفة سهلة



المقادير :
ارز بسمتى طويل الحبة 
فلفل رومى اخضر شرائح 
علبه قشدة
علبه جبنة كاسات
علبة زبادى
ملعقة صغيرة ملح + فلفل +بهار 
حزمة شبت + بقدونس + كزبرة خضراء
لحم بقرى مفروم فرم ناعم
بيضة

طريقة تحضير الارز بالشبت والكفتة:

قومى بغسل الارز و نقعه فى الماء من 30 الى 45 دقيقة ثم صفيه واسلقيه بطريقك المعتادة 
وجهزى صينية بيركس وضعى فيه الارز المسلوق ثم قومى برص شرائح الفلفل
جهزى الخلاط وضعى فيه القشدة وجبنة كاسات والزبادى ثم ضعى الشبت بالاخر لحتى يفرم ولا يطحن تماماً 
ثم اسكبيها فوق الارز والفلفل الاخضر 
اما الكفتة فطهيها بطريقتك المعتادة ( اخلطى اللحم المفروم بالبصل والتوابل ثم كوريها و اغمسيها فى البقسماط و اقليها فى الزيت ثم انشليها وضعيها على الورق لتتشرب الزيت
ثم رصى الكفتة فوق الخلطة والارز وغطيها بالقصدير ( فويل )
وادخليها الفرن لحتى تحمر من فوق واتركيها من 10 الى 15 دقيقة 

طريقة عمل الارز بالشبت مع الكفتة, وصفة سهلة 


ثم قدميها فى طبق التقديم .. وبالصحة والهنا 







0 التعليقات:

إرسال تعليق

شاركنا برأيك