الثلاثاء، 16 يوليو، 2013

طريقه عمل مقلوبه الروبيان

المطبخ السعودي من اشهى مطابخ العالم لذا جمعنا لمحبى الارز اليوم 
طريقه عمل مقلوبه الروبيان

المقادير:
1-كيلو ملك الارز  
1-كيلو روبيان كبير 
1-معلقه بهر سمك 
1-معلقه كزبره
1-معلقه فلفل شطه مجروشه 
2-معلقه صغيره ملح 
حبه بصل مقطعه دائريه 
حبيتين طماطم 
2كاسه عصير طماطم 
1معلقه كركم

الوصف :
قومي بتسخين مقدار من الماء علي انار في وعاء عميق
قومي بأضافه مقدار معلقه من الملح مع أضافه زيت الذره وقومي بأضافه الارز ودعيه لمده 5 دقايق حتي تفتح حباته ولا ينضج تماما ثم صفي الارز
2-في طنجره كبيره طعي الروبيان والثوم والكزبره والبهار والفلفل والملح وقومي بالتقليب جيدا ويترك لمده ربع ساعه 
3-أحضري مقلاه واسعه وسخني بيها قليلا من الزيت وقومي بوضع شراحه البطاطس في الزيت حتي تصبح ذهبيه اللون 
4-في نفس المقلاه قومي بوضع خليط الروبيان وقومي بالتقليب من 6-10 دقايق الي أن يصبح لونه ذهري ثم اخرجيه 
5-قومي بوضع شرائح البطاطس في الطنجره وقومي بأضافه البصل لنفس المقلاه ووزعي شرائح البطاطس وقومي بوضع الروبيان ايضا ثم قلبي جيدا 
6-قومي بتوزيع الارز علي المكونات في القدر أخلطي عصير الطماطم والكركم ووزعيه علي الارز وضعي الخليط علي النار لمده 30دقيقه
ثم اسكبى الارز فى طبق التقديم,,
وبالصحه والهنا ...
مقلوبه الروبيان
 
للتعرف علي انواع ملك الارز

 
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

شاركنا برأيك