المطبخ السعودي من اشهى مطابخ العالم لذا جمعنا لمحبى الارز اليوم
طريقه عمل مقلوبه الروبيان
المقادير:
1-كيلو ملك الارز
1-كيلو روبيان كبير
1-معلقه بهر سمك
1-معلقه كزبره
1-معلقه فلفل شطه مجروشه
2-معلقه صغيره ملح
حبه بصل مقطعه دائريه
حبيتين طماطم
2كاسه عصير طماطم
1معلقه كركم
الوصف :
قومي بتسخين مقدار من الماء علي انار في وعاء عميق
قومي بأضافه مقدار معلقه من الملح مع أضافه زيت الذره وقومي بأضافه الارز ودعيه لمده 5 دقايق حتي تفتح حباته ولا ينضج تماما ثم صفي الارز
2-في طنجره كبيره طعي الروبيان والثوم والكزبره والبهار والفلفل والملح وقومي بالتقليب جيدا ويترك لمده ربع ساعه
3-أحضري مقلاه واسعه وسخني بيها قليلا من الزيت وقومي بوضع شراحه البطاطس في الزيت حتي تصبح ذهبيه اللون
4-في نفس المقلاه قومي بوضع خليط الروبيان وقومي بالتقليب من 6-10 دقايق الي أن يصبح لونه ذهري ثم اخرجيه
5-قومي بوضع شرائح البطاطس في الطنجره وقومي بأضافه البصل لنفس المقلاه ووزعي شرائح البطاطس وقومي بوضع الروبيان ايضا ثم قلبي جيدا
6-قومي بتوزيع الارز علي المكونات في القدر أخلطي عصير الطماطم والكركم ووزعيه علي الارز وضعي الخليط علي النار لمده 30دقيقه
ثم اسكبى الارز فى طبق التقديم,,
وبالصحه والهنا ...
![]() |
مقلوبه الروبيان |
للتعرف علي انواع ملك الارز
0 التعليقات:
إرسال تعليق
شاركنا برأيك