الثلاثاء، 30 يوليو 2013

طريقة عمل ارز بالخلطة والمكسرات

الارز بالخلطه والمكسرات وجبه من اشهي الوجبات السعوديه 
الارز بالخلطه
تعرفوا معنا علي 
المقادير:
1- 2 كاسه ملك الارز
2- نصف كيلو كبد وقوانص
3- معلقتين سكر
4- قطعة زبدة صغيرة
5- بهارات(جوزة الطيب- كوبيبة شامى- فلفل اسود- قرفة- قرنفل- ورق لورا- حبهان او الهيل)
6- مكسرات حسب الرغبة(عين جمل- فزدق طبيخ- لوز- صنوبر)
7- بصلة

الطريقه :
1- اول حاجة نقوم بتقطيع البصلة عشان نعصق الكبد والقوانص ثم نضيف زيت فى طاسة ونضع البصله المفرومة ثم نضع القوانص الاول ونضيف شوية مية ونقلبها باستمرار ونغطى عليها شوية مع متابعتها ثم نضيف الكبد (لان القوانص بتاخد وقت اطول فى السوا) ونضيف البهارات ملح-فلفل -جوزة الطيب-كوبيبة شامى-ورق لورا
ثم نضيف شوية مية مع الحاجة وبعد ماتتعصج نطفي عليها ونخليها على جنب.

2- ملك الارز: نضيف فى حلة معلقتين السكر ونعلق على النار الى ان يصير لونها كارميلي وبعد كدة نضيف المية يعني لو كوبايتين ارز ممكن نحط 3 اكواب ونصف مية او اربع كوبابات حسب نوع الارز ثم نضيف القرفة الناعمة وقرفة خشب وورق لوا وقرنفل وملح وحبهانوقطعة زبدة صغيرة واول ماتغلى المية نكون مجهزين الارز ونقعينة قبلها ونحطة فى المية المغلية على طول ونستني لما يستوى
واول مايقرب يستوى خلاص نقوم ضايفين الكبد والقوانص بتاعتنا ونقلبهم كويس ونطفى عليهم .

3- المكسرات: نقوم بتسييح قطعة زبدة صغيرة ثم نضيف المكسرات ونضع حبهان ناعم وورق لورا نحمرهم شوية وبعدين نقوم ضايفنهم على الارز بالكبد والقوانص.

ثم قدميه فى سرفيس التقديم .. 
الارز بالمكسرات
 و بالصحة و الهنا ..
تعرفوا معنا علي وصفات جديده


0 التعليقات:

إرسال تعليق

شاركنا برأيك